RM18.00
Isu-Isu Doping Dalam Dunia Sukan
Price RM18.00
Brand Penerbit USM
Size (L x W x H) 32 cm x 44 cm x 10 cm
Availability 5
Quantity
Description

Apakah doping? Apakah bahan-bahan yang tersenarai sebagai bahan terlarang dalam sukan? Adakah atlet tidak dibenarkan mengambil sebarang ubat-ubatan walaupun sakit? Bolehkah teknologi membezakan bahan semula jadi dari bahan sintetik? Buku ini membincangkan persoalan-persoalan di atas dan banyak lagi persoalan lain dalam bahasa yang mudah difahami oleh segenap lapisan masyarakat.

Penghasilan buku ini mampu memberi kesedaran di peringkat awal mengenai keburukan doping dan kesungguhan pihak berwajib mengatasi pelbagai cabaran dalam menjalankan analisis anti-doping demi memastikan kelangsungan integriti dunia sukan Tan Sri Dato Dr. M. Jegathesan, Pengerusi Jawatankuasa Perubatan Majlis Olimpik Asia, Pro-canselor Universiti Sains Malaysia dan bekas atlet kebangsaan.

Buku ini amat sesuai untuk dijadikan panduan asas kepada semua atlet mahupun bukan atlet dan juga individu-individu yang terlibat dalam aktiviti atau pengurusan sukan di Malaysia Encik Nishel Kumar, Ketua Unit, Agensi Anti-Doping Malaysia (ADAMAS).

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews